Priznavanje in sprejemanje pogojev Politike zasebnosti

Družba Inter-es, d.o.o. (v nadaljevanju: družba Inter-es) se obvezuje, da bo vse informacije, ki jih bo pridobila v interakciji med uporabnikom in portalom Neda, varovala  kot poslovno skrivnost ter v skladu s pravnim redom Republike Slovenije in EU.

S tem, ko vstopate na portal Neda (v nadaljevanju: Portal) preko https://neda.si , se strinjate s to Politiko zasebnosti. Če se s Politiko zasebnosti ne strinjate, ne vstopajte na Portal.

Vključenost Politik zasebnosti tretjih

Portal in njegovi produkti lahko vključujejo povezave do spletnih strani tretjih. Ker nimamo kontrole nad Politiko zasebnosti tretjih, nismo odgovorni za njihove aktivnosti v zvezi s politiko zasebnosti. Uporabnikom predlagamo, da se v primeru vstopa na spletne strani tretjih, seznanijo z njihovo Politiko zasebnosti, predenj jim posredujejo kakršnekoli osebne podatke.

Informacije, ki jih zbiramo

Informacije o naših uporabnikih zbiramo na štiri načine: 1. Direktno preko našega dnevnika strežnika 2. Z uporabo piškotkov 3. Direktno posredovanih s strani uporabnikov 4. Preko spletnih svetilnikov ali GIF datotek.  Ne zbiramo osebnih identifikacijskih podatkov, razen, če nam jih uporabnik posebej ne posreduje.

1. Dnevnik strežnika

S tem, ko vstopate na naš Portal, lahko zbiramo informacije o uporabnosti Portala. Nobena od teh informacij ni oseben identifikacijski podatek. Primeri takih informacij so:

  • Vaš IP naslov
  • Vrsta brskalnika, ki ga uporabljate
  • Število klikov znotraj Portala
  • Datum in ura obiska Portala
  • Ime internetnega ponudnika
  • Iz katere spletne povezave, ste dostopali na naš Portal
  • Katere podstrani Portala ste obiskali

2. Uporaba piškotkov

Da bi vam olajšali uporabo naše spletne strani in jo naredili bolj prijetno, uporabljamo »piškotke«. Piškotki so majhne podatkovne enote, ki nam omogočajo primerjavo novih in predhodnih obiskovalcev, razumevanje, kako uporabljajo našo stran, in ki nam posredujejo podatke, s katerimi lahko naredimo prihodnji obisk spletne strani bolj prijeten in učinkovit. Če ne želite uporabljati piškotkov, nastavite svoj računalnik tako, da izbriše vse piškotke spletnih strani in/ali vas opozori, preden se piškotek shrani na disk. Če ne želite spremeniti uporabe piškotkov, preprosto nadaljujte na spletno stran.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo

Ime piškotka Namen Čas piškotka Stran

neda_session

Sistemski piškotek

do zaprtja brskalnika

neda.si

_distillery

Sistemski piškotek

do zaprtja brskalnika

neda.si

nedaCookieAllow

Shrani strinjanje uporabnika s piškotki

5 let

neda.si

newsletterSignupShown / newsletterSignupHide

Shrani način prikazovanja pop-up oken za prijavo na novice.

20 dni / 5 let

neda.si

remember_XXXX

Sistemski piškotek

do zaprtja brskalnika

neda.si

XSRF-TOKEN

Sistemski piškotek

do zaprtja brskalnika

neda.si

_ga

Statistika ogledov spletne strani

2 leti

neda.si

3. Osebni podatki posredovani s strani uporabnika

Določene osebne podatke nam posredujete, ko opravite registracijo na Portalu, preko e-pošte, izpolnjevanja določenih obrazcev na samem Portalu ali na kakšen drug način. Osebni podatki so lahko ime, priimek, e-poštni naslov, telefon ter druge relevantni podatki.

Tako zbranih osebnih podatkov ne bomo prodajali ali dajali v najem drugim. Prav tako jih ne bomo razkrivali tretjim osebam brez vašega privoljenja.

4. Uporaba spletnih svetilnikov ali GIF datotek

Pridružujemo si pravico do vključitve spletnih svetilnikov na Portal, ki nam omogoča štetje uporabnikov, ki so vstopili na določene strani in podstrani Portala. Prav tako si pridružujemo pravico do vključitve spletnih svetilnikov v elektronska sporočila ter spletne novice z namenom ugotovitve ali je bilo sporočilo odprto ali ne.

Dostopnost do osebnih podatkov

Uporabniki imajo pravico do vpogleda, dopolnitve in popravka svojih osebnih podatkov kadarkoli. Imate tudi pravico, da se podatki vašega uporabniškega računa zbrišejo kadarkoli. Storili bomo vse, kar je v naši moči, da se bodo podatki zbrisali, kljub temu pa, ker imamo tako mi, kot naš ponudnik gostovanja strežnikov sistem varnostnega kopiranja, bo morda nemogoče popolnoma zbrisati vaših podatkov.

Uporaba osebnih podatkov

Uporabnik se strinja, da družba Inter-es lahko:

  • Elektronski naslov ali navaden naslov uporabnika uporabi pri izdelavi seznamov za pošiljanje komercialnih in ostalih sporočil v pisni ali elektronski obliki
  • Podatke o uporabniškem računu uporabi za lastno marketinško raziskavo in sklepanje poslov za druge produkte podjetja Inter-es.

Vaše podatke lahko kadarkoli na vašo zahtevo spremenimo ali blokiramo za pošiljanje komercialnih sporočil.

Varnost shranjevanja podatkov

Osebni podatki, ki so nam posredovani so shranjeni na računalnikih, do katerega imajo dostop samo izbrani zaposleni z uporabo gesla ter na spletnih stražnikih s katerimi gostujemo pri nemškem podjetju Hetzner Online AG, ki zagotavlja svoja fizična in mrežna varnostna merila.

Posodobitve

Družba Inter-es ima pravico do sprememb in posodabljanja določb te politike kadarkoli. Zadnja verzija Politike zasebnosti je vedno objavljena na dnu Portala. Svetujemo vam, da jo periodično pregledujete in tako preverjate, kako skrbimo za varnost vaših osebnih podatkov. Strinjate se, da prevzemate popolno odgovornost nad tem, da ste s Politiko zasebnosti vedno seznanjeni. Vaša nadaljnja uporaba Portala pomeni, da se s Politiko zasebnosti ter njenimi posodobitvami strinjate.

Kontaktni podatki

V kolikor imate kakršnakoli vprašanja v zvezi s to Politiko zasebnosti nas lahko kontaktirate tukaj.