Službeni avto za privatne namene ali obračun kilometrine – kaj je bolje?

Avtor

Jana Jan

Vprašanje, katerega si tako zaposleni, kot delodajalci zelo pogosto postavljajo. Na kaj morate biti tu pozorni, da bo z davčnega in poslovnega vidika najbolj ugodno.

Da bi se lahko zaposleni pravilno odločil pri izbiri med službenim vozilom ali povračilom kilometrine za uporabo lastnega vozila v službene namene, je potrebno upoštevati naslednje dejavnike: vrednost osebnega vozila, število prevoženih kilometrov in višino ostalih stroškov, kot so zavarovanje, stroški vzdrževanja itd.

Vrednost osebnega vozila - tako za zaposlenega kot za podjetje je, zaradi zneska amortizacije, načeloma bolj ugodno kupiti službeno vozilo v primerih nakupa vozila v višjem cenovnem razredu. Podjetje lahko kot davčno priznani odhodek uveljavlja amortizacijo v višini 20 % nabavne vrednosti vozila na letni ravni, zaposlenemu pa ni potrebno investirati v nakup vozila.

Število prevoženih kilometrov - načeloma je nakup službenega vozila ugodnejši v primerih, ko zaposleni prevozi manj kilometrov, saj je znesek bonitete v primeru ko zaposleni prevozi manj kot 500 km v privatne namene nižji - velja namreč 50 % znižanje nabavne vrednosti avtomobila.

Ostali stroški - vzdrževanje, zavarovanje, itd. - zaposleni, ki uporablja službeno vozilo za privatne namene ne krije stroškov vzdrževanja in zavarovanja avtomobila, ampak je to davčno priznani odhodek delodajalca. Torej, višji kot so stroški vzdrževanja in zavarovanja, bolj se zaposlenemu splača odločiti za uporabo službenega vozila v zasebne namene.

(Povzeto iz spletnega priročnika Službeni avto in boniteta)

Ok, recimo, da ste se odločili, da boste nabavili službeni avtomobil, ki ga boste zaposlenemu dali tudi v privatne namene. Kaj pa sedaj? Kakšne evidence morate voditi, kako obračunate boniteto? Vse to imate na enem mestu zbrano v spletnem priročniku Službeni avto in boniteta, kjer boste dobili tudi primere izračunov ter vse vzorce evidenc, pravilnikov, …, ki jih morate za te namene pripraviti oz. voditi.