Podjetniki – v novo leto vstopite obdarjeni z novimi znanji

Avtor

Jana Jan

Podjetništvo ni samo dobra poslovna ideja, ampak tudi vrsta znanj in veščin, ki jih moramo pri tem obvladati. Zato se podjetniki stalno učimo. Imate tudi vi dobro poslovno idejo in razmišljate o podjetniški poti, pa ne veste kje začeti? Ste že podjetnik pa ugotavljate, da vam nekaj manjka? No, za vas sem pripravila nekaj idej za pridobitev novih znanj, katera vam bodo v novem letu gotovo prišla prav. Pa še praznične popuste lahko sedaj izkoristite!

1.     Kaj moram vedeti preden ustanovim s.p. ali d.o.o.?

Ta video priročnik priporočam za vse, ki se prvič podajate na podjetniško pot. Dobili boste odgovore na 3 temeljna podjetniška znanja: s.p. ali d.o.o., Normiranec da ali ne, DDV zavezanec da ali ne.

2.     Ali je zame ugodna obdavčitev po sistemu normiranih odhodkov?

Ste programer, svetovalec, predavatelj, kulturnik, športnik, novinar ali opravljate kakšno drugo storitveno dejavnost za katero nimate veliko vstopnih stroškov? Potem je dobro razmisliti o možnosti, da postanete normiranec.   V tem video priročniku boste dobili celotno razlago o sistemu normirancev na enem mestu.

3.    Kakšne oblike dela obstajajo za fizično osebo in kakšna je obdavčitev?

Ta video priročnik priporočam vsem, ki sodelujete z zunanjimi sodelavci. Poučite se kakšne pogodbe lahko sklepate ter kakšni so stroški posameznih oblik dela.

4.    Identifikacija za DDV

Ali kot se reče pogovorno registracija za DDV. Kdaj se splača, kdaj je obvezna? To je zelo pogosto vprašanje s katerim se podjetniki srečujete predvsem na začetku svoje podjetniške poti. V tem video priročniku vam bo vse lepo razloženo s praktičnimi primeri.

5.    Gotovinsko poslovanje in davčne blagajne

Če poslujete z gotovino, potem boste v tem video priročniku na enem mestu dobili razloženo vse o tem kako voditi gotovinsko poslovanja: katere akte morate sprejeti ter kakšno dokumentacijo  in kako jo morate voditi.

6.    Službeni avto in boniteta

Če se sprašujete kaj se bolj splača dati zaposlenemu, službeni avto ali pa mu izplačevati kilometrino, potem je ta video priročnik primeren za vas.

7.   Vse o obračunu plač in obračunavanju povračila stroškov prehrane med delom ter prevoza na delo na enem mestu

 Če z novim letom načrtujete, da boste sami pričeli obračunavati plače svojim zaposlenim, potem sta ta dva video priročnika idealna za vas. Narejena sta prav za začetnike, saj vas po korakih vodita skozi same obračune.

8.   Kako izpolnite potni nalog in obračunate potne stroške?

V kolikor imate zaposlene, ki so dosti na službeni poti, potem morate pravila potnih nalogov poznati do potankosti, saj so, v kolikor se tega lotite nepravilno, naknadne davčne obremenitve lahko zelo visoke. V tem video priročniku so potni nalogi obdelani ter podkrepljeni s praktičnimi primeri od A do Ž.

9.   Kako do prodajnega besedila, ki bo vaše stranke ujela, prepričala in obdržala?

Če bi radi izboljšali vašo prodajo, potem se lotite tudi vaših prodajnih besedil, bodisi da so to pisne ponudbe, oglasi, spletna stran, e-pošta. V tem video priročniku boste spoznali temeljne tehnike pisanja učinkovitih prodajnih besedil.

10. Kako do učinkovite Facebook objave?

Imate Facebook stran, pa ne veste kaj z njo početi. Predvsem pričnite z objavami. Kako, pa vam bo v tem video priročniku jedrnato razloženo.

11. Mali davčni zavezanec ter opravljanje storitev v tujini

Če poslujete s tujino, pa, četudi niste zavezanec za DDV, morate upoštevati določena pravila glede obračunavanja DDV. V tem video priročniku vam bo na praktičen način razloženo, kaj vse morate narediti v primeru, da opravljate ali prejemate storitve iz tujine.

12. Kako izterjati neplačan račun – izvršba?

Ja žal, tudi neplačniki so med nami. In večkrat opomini ne pomagajo. Kako  ravnamo v tem primeru? Kako opravimo izvršbo preko portala eSodstvo? Vse to vam bom prikazano v tem video priročniku.

Novoletna akcija je idealna priložnost, da si obogatite vašo knjižnico znanj. Do vseh video priročnikov, ki jih boste naročili do konca leta 2015, boste imeli stalen in neomejen dostop celo naslednje leto in še dlje in to z vsemi posodobitvami.  

Veliko podjetniških izzivov tudi v letu 2016 vam želim ter vesele praznike!